Protokół Rady Fundacji z 29 czerwca 2020 roku

im. KAROLINY PACHOLEWICZ

z siedzibą w Krakowie przy ul. Jonatana Warszauera 3/34

KRS: 0000564279, REGON: 361940025

z dnia 29 czerwca 2020 r.

W dniu 29 czerwca 2020 r. w siedzibie fundacji roku w Krakowie przy ul. Jonatana Warszauera 3/34 odbyło się zebranie Rady Fundacji.

W zebraniu udział wzięło udział pięciu spośród sześciu członków Rady Fundacji

1. Pan Piotr Gajewski – Przewodniczący Rady Fundacji
  2. Pani Halina Kadłuczka
  3. Pani Anna Mielnik
  4. Pan Zbigniew Pacholewicz
  5. Pan Mariusz Twardowski

Zgodnie z § 31 ust.7 Statutu Fundacji zebranie prowadził przewodniczący Rady Fundacji. Protokołowanie i przygotowanie dokumentów z zebrania zostało powierzone Zbigniewowi Pacholewicz.

W zebraniu uczestniczył także prezes Zarządu Fundacji pan Mateusz Kamieński, który przedstawił sprawozdanie merytoryczne z działalności Fundacji oraz sprawozdanie finansowe za rok 2019.

Przewodniczący Rady Fundacji poinformował, że jest to coroczne zebranie w celu zatwierdzenia sprawozdania merytorycznego i finansowego z działalności Fundacji a także skwitowania Zarządu Fundacji.

Następnie przewodniczący oddał głos prezesowi Zarządu Fundacji w celu przedstawienia informacji o działaniach i wynikach finansowych fundacji w roku poprzednim.

Głos zabrał Prezes Zarządu przedstawiając zebranym sprawozdanie merytoryczne z działalności a także sprawozdanie finansowe za 2019 r.

Uchwała nr 1

Rady Fundacji im. Karoliny Pacholewicz o zatwierdzeniu sprawozdania finansowego za 2019 rok oraz o zatwierdzeniu Uchwały nr 2 Zarządu Fundacji z dnia 30.05.2020 roku o pokryciu ujemnego wyniku finansowego Fundacji z FUNDUSZ STATUTOWY Fundacji im. Karoliny Pacholewicz.

Na podstawie § 30 lit. f Statutu Fundacji im. Karoliny Pacholewicz Rada Fundacji zatwierdza sprawozdanie finansowe sporządzone przez Zarząd Fundacji za 2019 rok oraz zatwierdza decyzję Zarządu Fundacji wyrażoną w Uchwale Nr 2 z dnia 30.05.2020 roku o pokryciu ujemnego wyniku finansowego Fundacji w wysokości 522,62 z FUNDUSZU STATUTOWEGO Fundacji im. Karoliny Pacholewicz.

Uchwała Nr 1 została przyjęta jednogłośnie.

Uchwała nr 2

Rady Fundacji im. Karoliny Pacholewicz o zatwierdzeniu sprawozdania merytorycznego za 2019 rok.

Na podstawie § 30 lit. f Statutu Fundacji im. Karoliny Pacholewicz Rada Fundacji zatwierdza sprawozdanie merytoryczne sporządzone przez Zarząd Fundacji za 2019 rok.

Uchwała Nr 2 została przyjęta jednogłośnie.

Uchwała nr 3

Rady Fundacji im. Karoliny Pacholewicz o udzieleniu absolutorium Zarządowi Fundacji za 2019 rok.

Na podstawie § 30 lit. f Statutu Fundacji im. Karoliny Pacholewicz Rada Fundacji udziela absolutorium całemu Zarządowi Fundacji jednocześnie dziękując serdecznie za ogromny wkład pracy włożony przez wszystkich członków Zarządu w pracę na rzecz Fundacji.

Uchwała Nr 3 została przyjęta jednogłośnie.